Objavljeno

Kako inovativno dekorirati uskršnja jaja

Danas ćemo vam predstaviti dvije nove tehnike bojanja uskršnih jaja kojima se prošle godine pozabavila naša čitateljica Duca.

Duca je svoja crno-bijela jaja dekorirala decoupage tehnikom. Naša je čitateljica ovu tehniku prilagodila bojanju jaja. Sve što vam je potrebno su skuhana jaja (poželjno je da nabavite bijela jaja kako bi se dobiveni motivi što bolje vidjeli), zamućeni bjelanjak i salvete sa željenim motivima.

Izrežite željene motive i razlistajte salvetu na najtanji sloj. Jaje premažite bjelanjkom pa ga potom oblijepite pripremljenim dijelovima salvete. Kad se jaja osuše, rezultat će biti fantastičan! Naša je čitateljica svoja jaja dodatno dekorirala čipkom i cirkonima:

Duca je crno-bijeli uskršnji dekor odlučila razbiti šarenilom! Šarena jaja koja možete vidjeti na narednim fotografijama naša je čitateljica dekorirala krep papirom. Krep papir u raznim bojama narežite na kockice i umočite u zdjelicu s octom, a potom njime oblijepite jaja. Odložite ih u zdjelu i pustite da se suše 15 do 30 minuta – garantiramo da ćete biti zadovoljni. 😉

 

 

Preuzeto sa: idejadoma.com
Share
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.